Hopp til hovedinnhold Hopp til bunnen av siden
logo: Forsvarsbygg.no

Hedrende omtale til MTA

Militært treningsanlegg på Haakonsvern fikk hedrende omtale da kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete delte ut årets Statens byggeskikkpris tirsdag. Vennesla bibliotek og kulturhus vant utmerkelsen.

– Forsvarsbygg gratulerer Vennesla bibliotek og kulturhus med Statens byggeskikkpris. Det er et fantastisk flott og spennende bygg. Vi er veldig stolte og glade for å være byggherre for et av de to prosjektene som fikk hedrende omtale, sier regionsjef Bjørn Tore Rognstad i Forsvarsbygg. Prisen og de hedrende omtalene ble delt mellom byggherrene og arkitektene. MTA er tegnet av Longva arkitekter og Grindaker landskapsarkitekter.

Statens byggeskikkpris er den store arkitekturprisen i Norge. I år ble den delt ut for 30. gang. Prisen er en «hederspris som deles ut årlig til byggverk og bygde omgivelser som gjennom utførelse, materialbruk utforming og samspill med sted og miljø kan bidra til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikk.» For prisen i år var 51 bygg påmeldt, hvorav MTA var et av åtte bygg som ble nominert til dagens utdeling.

Klare stedskvaliteter
På diplomet til MTA, som er undertegnet av kommunal- og regionalminister Liv Signe Navarsete, skriver juryen at «Hedrende omtale gis til MTA Haakonsvern utenfor Bergen. På Haakonsvern har Longva arkitekter sendt en grasiøs hilsen til den funksjonalistiske bygningshistorien, samtidig som det er skapt et usedvanlig funksjonelt og godt anlegg, og i tillegg er klare stedskvaliteter tilført området.»

Les hele den hedrende omtalen av MTA på Husbankens nettsider her.

Gode prosesser
Juryleder for Statens Byggeskikkpris, Erling Dokk Holm, understreket under prisutdelingen tirsdag at en sentral fellesnevner for alle de nominerte prosjektene var at de var gjennomført med gode prosesser. 

– MTA har hatt en meget god planleggings- og byggeprosess. Samarbeidet mellom Forsvarsbygg og arkitekten, prosjekteringsledelsen, og de øvrige rådgiverne og entreprenørene har fungert utmerket. Vi har også hatt en tett og god dialog med brukeren i Sjøforsvaret - Sjøforsvarets skoler - for å få til dette unike MTA-prosjektet, sier Rognstad.

Les mer Statens byggeskikkpris, vinneren, og de andre nominerte her.

Foto: Ivan Brodey.

Nyhetsvarsling

Få e-post når det kommer nye saker.